powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

84η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ OSCAR!

Γεια χαρά σε όλους. Φτάσαμε στα τέλη του Φεβρουαρίου και στο άτυπο ραντεβού μας, με εκτιμήσεις για τα Academy Awards 2012. Όπως και πέρυσι, η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2012 στο Kodak Theatre του Los Angeles.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ιδρυόμενη το 1929 από στούντιο του Hollywood, έχει καταφέρει να δώσει μεγάλη αίγλη στα βραβεία της, βάζοντας τη σφραγίδα ποιότητάς της σε ονόματα και έργα. Κύριος σκοπός της είναι η στήριξη της βιομηχανίας και της εικόνας της και δευτερεύων σκοπός της είναι η επιβράβευση της ποιότητας. Πολλές μπορεί να είναι οι περιπτώσεις ''αδικιών'', όμως συνήθως μπορούν να δικαιολογηθούν, αφού σε τέτοιες περιόδους βραβείων, η πολυτέλεια της υποκειμενικότητας της τέχνης χάνεται. Φέτος θα προτείνουμε στις κατηγορίες καλύτερης ερμηνείας. Εξαρχής είναι πιο αντικειμενικές, καθώς το αποτέλεσμα μιας ερμηνείας ενός ηθοποιού είναι πολύ πιο άμεσα αισθητό από τον θεατή και γρήγορα τον βοηθάει να ξεχωρίσει κάποιες επιλογές. Φυσικά, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και η όποια σιγουριά είναι μάταιη.


Για το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με τους Clooney και Dujardin (The Artist) να ηγούνται των υποψηφιοτήτων. Θα ξεχωρίσω όμως τον George Clooney στην ταινία ''The Descendants'', για το ρόλο του χήρου πατέρα που προσπαθεί να επανενωθεί με τις κόρες του. Στο βιογραφικό του βρίσκονται πολλές καλές ερμηνείες και το ταλέντο του έχει ήδη αναγνωριστεί με Oscar Β' ανδρικού ρόλου το 2006 (Syriana). Στον τελευταίο του ρόλο όμως δείχνει πλευρές που δεν έχει ξαναδείξει. Η αδυναμία του να ελέγξει το περιβάλλον του, σε κάνει να ταυτίζεσαι μαζί του στο πόσο ανήμπορος και μόνος είσαι σε μερικές στιγμές της ζωής σου. Η ερμηνεία του στηρίζει την ταινία και λόγω συνήθους ''μοιρασιάς'' των βραβείων μεταξύ των υποψήφιων ταινιών, ο Clooney αποτελεί το μεγαλύτερο χαρτί της για βράβευση. Θεωρώ πολύ πιθανό φέτος να βρεθεί και με δεύτερο αγαλματίδιο στην κατοχή του.

Για το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου ο ανταγωνισμός είναι επίσης μεγάλος, με την Davis και την Streep (The Iron Lady) να είναι τα μεγαλύτερα φαβορί. Θα ξεχωρίσω την Viola Davis στην ταινία ''The Help'', για το ρόλο της μαύρης υπηρέτριας στην Αμερική του '60, που πέφτει θύμα ρατσισμού στη λευκή οικογένεια για την οποία εργάζεται. Είχε ήδη ξεχωρίσει από το 2008 (Doubt), όταν έδειξε το ταλέντο της για δυναμικούς ρόλους. Επίσης έρχεται με τον αέρα της νικήτριας, κερδίζοντας το πολύ σημαντικό βραβείο σωματείου ηθοποιών SAG Α' γυναικείου, για το φετινό ρόλο της. Η ερμηνεία της είναι συγκινητική και σε φέρνει σε επαφή με ένα κόσμο και με μία πραγματικότητα που δεν πρόκειται ποτέ εμείς να γνωρίσουμε ή να κατανοήσουμε επαρκώς. Καταφέρνει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες καταπληκτικές ερμηνείες της ταινίας και θεωρώ τη βράβευσή της επιτακτική.

Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν επιλέξετε!


ΒΡΑΒΕΙΟ Α' ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: GEORGE CLOONEY (The Descendants)
ΑΠΟΔΟΣΗ: 2.00 Bet365



ΒΡΑΒΕΙΟ Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: VIOLA DAVIS (The Help)
ΑΠΟΔΟΣΗ: 1.83 Bet365



Dealaki.gr
Κάντε "Like" στην σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι από όλους τις καλύτερες προσφορές γύρω σας!
Πατήστε εδώ

GetPrize.gr
Κάντε "Like" στην σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι από όλους τους καλύτερους διαγωνισμούς και εκπτωτικά κουπόνια!
Πατήστε εδώ

Acai Berry Thin
Το κορυφαίο προϊόν απώλειας βάρους!
Πατήστε εδώ

Tzanis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου