powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΝΙΚΗΤΗΣ EUROLEAGUE 2012!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους! Όπως διαπιστώσατε και από τον τίτλο της σημερινής μας ανάρτησης, παρακάτω θα παραθέσουμε διάφορους λόγους που θεωρούμε πως νικητής για τη διοργάνωση της Euroleague 2012 θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός!

Ξεκινώντας, λοιπόν, από την αρχή της φετινής μπασκετικής χρονιάς, αρκετοί ήταν αυτοί, Παναθηναϊκοί ή μη, που βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το σύνολο του μπασκετικού Παναθηναϊκού αρκετά κατώτερο αυτού της περσινής χρονιάς. Ας θυμηθούμε τις αλλαγές, τις αποχωρήσεις και τις νέες μεταγραφές της ομάδας για τη αγωνιστική περίοδο 2011-2012, λοιπόν. Αποχωρούν από την ομάδα, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, τρεις παίχτες βασικού κορμού. Οι Drew Nikolas και Αντώνης Φώτσης για την ομάδα του Μιλάνου και ο Milenko Tepic για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ακούγονται πολλά σχεδόν όλο το καλοκαίρι για αποχωρήσεις περισσότερων παιχτών με βαριά συμβόλαια, όπως του Στράτου Περπέρογλου, του Κώστα Τσαρτσαρή, του Romein Sato. Τα πράγματα δυσκολεύουν στα αυτιά όλων, όταν ακούγεται και επίσημα τους αδερφούς Γιαννακόπουλους να ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, μετά το πέρας της ερχόμενης χρονιάς. Αποτέλεσμα, παρ’ όλων αυτών η παραμονή στην ομάδα των τριών παραπάνω παιχτών, ακόμα και με μειωμένες αποδοχές. Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, για να διατηρηθεί η ομάδα που έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει την περσινή χρονιά είναι η αντικατάσταση των τριών βασικών παιχτών που αποχώρησαν από αυτήν.

Οι κινήσεις που έγιναν ήταν οι εξής: Στη θέση των Nikolas και Tepic, η ομάδα απέκτησε τον David Logan, τον γνωστό από τα παλιά Sarunas Jasikevicius και τον Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος έπεισε για την αξία του τον Zeljko Obradovic, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Από την άλλη, η θέση του πολύπειρου Αντώνη Φώτση, καλύπτεται όχι με κάποιο super star του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά με δύο από τους καλύτερους Power Forward (4) που υπήρχαν την προηγούμενη χρονιά στα ελληνικά γήπεδα. Ο πρώτος είναι ο αδερφός του Νικ Καλάθη, Πατ Καλάθης, μετά από εκπληκτική χρονιά στον Κολοσσό Ρόδου και ο δεύτερος είναι ο Steven Smith από την ομάδα του Πανελληνίου, των οποίων τα οικονομικά δεδομένα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά του προκατόχου τους Αντώνη Φώτση.

Πάμε να αναλύσουμε τώρα τις παραπάνω κινήσεις, με το τι έχουμε δει προς το παρών από τους νέους της καινούργιας χρονιάς εντός γηπέδου. Ξεκινώντας από τους αντικαταστάτες των Nikolas και Tepic, ο David Logan δείχνει να προσπαθεί, χωρίς ακόμα να έχει βγάλει στο παρκέ αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος αποκτήθηκε, ως εναλλακτική επιλογή και ως back up για συμπλήρωση αποστολής, εκμεταλλεύτηκε του τραυματισμούς παιχτών στην αρχή της χρονιάς και έδειξε πως όποια στιγμή χρειαστεί μπορεί να βοηθήσει, βγάζοντας μέσα στο παρκέ μεγάλη αυτοπεποίθηση στον τρόπο παιχνιδιού του. Για τον Sarunas Jasikevicius ό,τι και να γράψουμε θα είναι λίγο. Στα 35 του πλέον και παίζοντας με τη διάθεση και τη γραφικότητα πολλές φορές εικοσάχρονου, δείχνει λες και δεν έφυγε ποτέ από αυτήν την ομάδα. Με μηδενικό χρόνο προσαρμογής, λοιπόν, τις στιγμές που χρειάζεται να πάρει την ομάδα στις πλάτες του για οποιοδήποτε λόγο θα είναι παρών και με τον πανέξυπνο τρόπο παιχνιδιού του, βοηθάει κάθε συμπαίκτη του να γίνεται καλύτερος, πράγμα πολύ σημαντικό.

Για τους τυπικά αντικαταστάτες, τώρα, του Αντώνη Φώτση, Πατ Καλάθη και Steven Smith, είδαμε τον μεν πρώτο να μη φέρει την εμπιστοσύνη του προπονητή και να μένει ως επί των πλείστων, στα περισσότερα παιχνίδια εκτός αποστολής, ενώ ο δεύτερος, εκμεταλλεύτηκε, όπως έδειξε τον τραυματισμό του Κώστα Τσαρτσαρή και με αρκετό χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, με αρκετά γρήγορη προσαρμογή στο υψηλότερο επίπεδο, έδειξε να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αποκορύφωμα των εμφανίσεων του το παιχνίδι στην έδρα της Zalgiris Kaunas, όπου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και πολύ καλά ποσοστά σε όλα τα στατιστικά.

Όσον αφορά τώρα τους παίχτες που προϋπήρχαν στην ομάδα, θα μπορούσε να πει κανείς, πως βγήκαν μερικές νέες εσωτερικές μεταγραφές, άλλες αναμενόμενες και άλλες όχι. Εξηγούμαστε: Πρώτος και κύριος ο Κώστας Καϊμακόγλου. Ένας παίχτης, που μπήκε στην ομάδα το περσινό καλοκαίρι και έδειξε από τη αρχή τη χρησιμότητά του σε πολλά σημεία. Φέτος, από την αρχή της χρονιάς, έδειχνε ανανεωμένος, φανερά αδυνατισμένος και γυμνασμένος εν συγκρίσει με πέρυσι, βλέποντας τον να παίζει σχεδόν σε όλες τις θέσεις με καθ’ όλη άνεση! Πολύ χρήσιμος παίχτης, φανερά βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας τέλος πως εν απουσία Αντώνη Φώτση, δείχνει να έχει την ψυχρότητα του τελευταίου στα σουτ τριών πόντων.

Δεύτερος παίχτης που τουλάχιστον την περσινή χρονιά δεν ξεκίνησε με την ίδια δυναμικότητα, όντας και ένα από τα καλύτερα 3άρια που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, από προσωπική μου άποψη, είναι ο Romein Sato. Πραγματικό πολυεργαλείο, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, δίνει πάμπολλες λύσεις στον Zeljko Obradovic. Δεύτερος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ και ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας προς το παρών σύμφωνα με στατιστικά, πιστεύω πως τα λέει όλα. Μη αναμενόμενη, τώρα, ήταν η πολύ γρήγορη επαναφορά του Στράτου Περπέρογλου στην ενεργό δράση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, κάνοντας έτσι την θέση των Small Forward στην ομάδα ακόμα πιο δυνατή. Με την επιστροφή, τέλος, από τον τραυματισμό και του πολύ έμπειρου και υπερχρήσιμου Κώστα Τσαρτσαρή (10 χρόνια πλέον στην ομάδα), η φαρέτρα του Zeljko Obradovic θεωρείται πλήρης και πανομοιότυπη για πολλούς με την περσινή ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Αν ξαναθυμηθεί, εν τέλει και ο καλύτερος Center του 2010 στην Ευρώπη, Alex Maric, το μπάσκετ που ξέρει και δείξει να μαθαίνει επιτέλους από τα λάθη του, τότε θα μιλάμε για επιπλέον λύση στα χέρια του προπονητή και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στην ομάδα.

Συνήγορο στην επιλογή μας είναι και η μεγάλη δίψα του πολυνίκη προπονητή της ομάδας, Zeljko Obradovic για το Repeat με την αγαπημένη του ομάδα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι ακριβώς χρειάζεται για να ξαναβρεθεί η ομάδα στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης και μαζί με το βοηθό του, Δημήτρη Ιτούδη, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, έτσι ώστε να το καταφέρουν. Κάτι που θα είναι παράλληλα και ένα μεγάλο δώρο στα αδέρφια Γιαννακόπουλων, που έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, ύστερα από το τέλος της φετινής χρονιάς.

Κοιτώντας τώρα το πρόγραμμα της Euroleague, για τον Παναθηναϊκό, από το Top 16 μέχρι και το Final Four της Κωνσταντινούπολης, είναι αντιληπτό πως βρίσκεται σε ένα αρκετά εύκολο όμιλο, σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές του δυνατότητες και τη δυναμικότητα των υπόλοιπων ομάδων, μιας και τόσο η Unics Kazan, όσο και η Olimpia Milano είναι αρκετά πιο αδύναμες από τον τυπικά καλό Παναθηναϊκό, ενώ η Fenerbahce δεν δείχνει να αποτελεί φόβητρο, αφού ήταν και η πιο επιθυμητή ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Μπορεί, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Η διασταύρωση γίνεται έπειτα, με το γκρουπ της Barcelona, της Zalgiris Kaunas της Maccabi και της Cantu. Σύμφωνα πάντα με τη λογική, οι δύο ομάδες που θα συνεχίσουν από το συγκεκριμένο όμιλο θα είναι οι Barcelona και η Maccabi. Δεν θα μπω σε διαδικασία να σκεφτώ πρώτη ή δεύτερη ομίλου, μιας και ο καλός Παναθηναϊκός, ειδικότερα με πλεονέκτημα έδρας, μπορεί να περάσει σε σειρά αγώνων οποιαδήποτε ομάδα.

Μετά από όλα, λοιπόν, τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί να καταφέρει να κατακτήσει και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο, προσθέτοντας παράλληλα ένα ακόμα λάβαρο στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το πιο υγιές τμήμα του συλλόγου και το πιο επιτυχημένο σωματείο, όλων των εποχών στον ελληνικό αθλητισμό, βάσει πάντα διακρίσεων και τίτλων, αναμένουμε ακόμα μια χρονιά να σηκώσει στην Τουρκία τον έβδομο ευρωπαϊκό του τίτλο!

EUROLEAGUE 2011-2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ TO WIN EUROLEAGUE:   10.00 Sportingbet
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ TO REACH FINAL FOUR:  2.50  Sportingbet




Dealaki.gr
Κάντε "Like" στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι από όλους τις καλύτερες προσφορές γύρω σας!
Πατήστε εδώ

BonusDeals
Όλες οι προσφορές από τα Deal Sites σε μια σελίδα!
Πατήστε εδώ

Acai Berry Thin
Το κορυφαίο προϊόν απώλειας βάρους!
Πατήστε εδώ

Laftsis

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    Είναι πολύ καλό το άρθρο, αλλά και πολύ νωρίς για προγνωστικά! Όλες οι αλλαγές που έγιναν στον ΠΑΟ έγιναν με την λογική "Ζέλικο"! αυτός ξέρει...
    Όταν μιλάμε φέτος ότι υπάρχουν ομάδες όπως Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι αλλά και δυνατές ομάδες απο ΤΟΥΡΚΙΑ (και το final θα γίνει εκεί) με τέτοια ΡΟΣΤΕΡ δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί συγκεκριμένη ομάδα, αλλά να πάμε πρώτα στο final four και μετά βλέπουμε... Φυσικά όλα αυτά και με τους κατάλληλους συνδυασμούς των ομίλων! Το θετικό είναι ότι ο ΠΑΟ περνάει μία κυλιά τώρα που μιλάμε χωρίς να έχει πρόβλημα, αυτό εαν θυμάστε έγινε τέτοια εποχή και πέρυσι.... ΛΕΤΕ :) ΜΑΚΑΡΙ!!! Φυσικά μην ξεχνάμε και ΟΣΦΠ που στον πάγκο του έχει τον "ΣΟΦΟ" ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α εσυ το προχωρησες ετσί; πολυ μεγαλο ανοιγμα εκανες, αλλα ετσι ειναι οποιος ρισκαρει κερδιζει!

    ωραιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή