powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ COSTA RICA ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Χαίρετε κύριοι! Δεν πήγαν καλά οι δυο τελευταίες εκτιμήσεις μας με τα 2-3 goal αλλά και το διπλό της Βοσνίας με τη Νιγηρία (σε παιχνίδι που έβαλε λίγο το χεράκι της και η διαιτησία), ωστόσο οι δύο μακροχρόνιες προβλέψεις με την Αργεντινή να φτάνει τουλάχιστον στην τετράδα (δες ΕΔΩ) και το σύστημα με τα 2-3 goal (δες ΕΔΩ) πάνε πολύ καλά. Πάμε να δούμε τώρα τι έχουμε ξεχωρίσει για τα παιχνίδια της φάσης των 16 και γιατί παίζουμε ότι παίζουμε. 

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Costa Rica βλέπω πράγματα πολύ ανησυχητικά. Πρώτα απ' όλα επικρατεί μια απίστευτη αισιοδοξία τόσο στις τάξεις των διεθνών όσο και στον κόσμο. Αλήθεια από που προκύπτει αυτή η αισιοδοξία? Αρκεί μια καλή εμφάνιση για κάτι τέτοιο? Κι όμως μια καλή εμφάνιση αρκεί για να ξεχάσουμε ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Ότι η Ελλάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά ποδόσφαιρο ουσίας, ότι σκοράρει μόνο με ''αίτηση'' και ότι κυρίαρχο στοιχείο της εθνικής μας είναι το πάθος και όχι το ταλέντο.  Οι 14 άχρηστοι μετά και το παιχνίδι με την Ιαπωνία έγιναν ξαφνικά 14 Θεοί που θα προκριθούν απέναντι στην τυχαία Costa Rica και ίσως να ξαναγίνουν άχρηστοι αν αποκλειστούν. Αθάνατη Ελλάδα και αθάνατοι Έλληνες!!! Έλα όμως που οι Costa Ricaνοί δεν είναι τυχαία ομάδα. Σε όμιλο με Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη, όχι μόνο τερμάτισαν πρώτοι, αλλά δέχτηκαν μόλις ένα γκολ από την Ουρουγουάη την πρώτη αγωνιστική σε ένα παιχνίδι όμως που σκόραραν τρία. Με την Ιταλία επίσης κράτησαν ανέπαφη την εστία τους και μάλιστα χωρίς καν να απειληθούν σοβαρά από μια ομάδα που αν μη τι άλλο ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη καθώς ήταν η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων και με τους 3 βαθμούς θα εξασφάλιζε την πρωτιά. Αντίθετα η Costa Rica ήταν εκείνη που κέρδισε και μάλιστα με το άδικο 0-1 ελέω κακής διαιτησίας... Συν τοις άλλοις, στην Ελλάδα δεν ταιριάζουν τέτοιοι αντίπαλοι. Είναι αλήθεια ότι όταν είμαστε μέσα στο ''καβούκι'' μας και με την πλάτη στον τοίχο τα πάμε καλύτερα. Αντίθετα όταν επικρατεί πολύ αισιοδοξία, διαβάζοντας δηλώσεις των διεθνών ότι μπορούμε, ότι η Costa Rica είναι στα μέτρα μας, βλέποντας δημοσκοπήσεις με το 70% των Ελλήνων να πιστεύουν στην πρόκριση της Εθνικής κτλ., αυτό με τρομάζει. Θα προτιμούσα για αντίπαλο την Ολλανδία π.χ. ώστε να ήμασταν μετριόφρων αλλά και πιο προσγειωμένοι, παρά αυτή την κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Αφήστε που η Costa Rica είναι ΟΜΑΔΑ που στηρίζεται στην έννοια της ομάδας και όχι στο ταλέντο. Και η δική μου ζυγαριά όταν βάλω πάνω ταλέντο - ομάδα, θα γύρει προς τα δεξιά. Με όλα αυτά δε μπορώ να αγνοήσω τον άσσο στο εκπληκτικό 2.55 ή έστω την πρόκριση της Costa Rica για τους πιο συντηρητικούς καθώς και τα 2-3 γκολ αφού θα συγκρουστούν 2 ομάδες με την άμυνα να αποτελεί το δυνατό σημείο και των δυο.

Από κει και πέρα, μεγάλος ο άσσος της Γαλλίας απέναντι στη Νιγηρία για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον η Γαλλία φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες 2-3 διοργανώσεις, παρουσιάζεται δυνατή, σοβαρή και πειθαρχημένη και δεύτερον διότι έχει απέναντί της μια Νιγηρία τσίρκο. Η Νιγηρία παίζει χωρίς σύστημα και χωρίς πλάνο και δεν είναι λίγες οι φορές που θα την δείτε να επιτίθεται με 6 και 7 παίχτες. Ούτε θέσεις κρατάνε, ούτε αλληλοκαλύψεις, ούτε σύστημα υπάρχει. Αυτός ο τρόπος βέβαια τη βοηθάει να σκοράρει πιο εύκολα, αλλά πίσω μπάζει από παντού. Απέναντι σε μια τέτοια Γαλλία ο άσσος (ακόμα και με -1.5HC) έχει τρομερή αξία. Τέλος, στο παιχνίδι του Βελγίου με την Αμερική, θεωρώ καλή περίπτωση τα 2-3 σύνολο γκολ. Το Βέλγιο δεν έχει σκοτώσει καμιά ομάδα μέχρι τώρα και η Αμερική έχει δείξει καλά στοιχεία. Είναι δυσκολοκατάβλητη και μπορεί κάλλιστα να σκοράρει κι αυτή.

Αυτά από μένα για τους 16, καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!

Υ.Γ1. Ίδια περίπτωση με την Costa Rica είναι και το Mexico καθώς έχει δείξει και αυτό στοιχεία ΟΜΑΔΑΣ και επίσης έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ και αυτό την τελευταία αγωνιστική στο 75' και όταν το παιχνίδι ήταν ήδη στο 0-3. Προσοχή σε αυτούς που θα πέσουν πάνω στην Ολλανδία. Οι Οράνιε με εξαίρεση την εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στην Ισπανία, δεν έδειξαν το ίδιο πρόσωπο στη συνέχεια και κέρδισαν τα παιχνίδια τους δύσκολα.

Υ.Γ2. Μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας (έχουν τις ίδιες αποδόσεις στον άσσο) διάλεξα τους Γάλλους λόγω αντιπάλου. Θεωρώ την Ελβετία πολύ καλύτερη από τη Νιγηρία οπότε έχει value η επιλογή της Γαλλίας έναντι της Αργεντινής.  





FT
(HT)
COSTA RICA - GREECE:  
1  
Stoiximan 2.55
1-1
(0-0)
FRANCE - NIGERIA:    
1  
Stoiximan 1.47  
2-0
(0-0)
BELGIUM - USA:  
2-3 GOALS  
Stoiximan 1.97  
0-0


Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου