powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΤΟ MUNDIAL?

Χαίρετε κύριοι! Μετά από μακροχρόνια αποχή από τα στοιχηματικά δρώμενα (από τις 15 Μαϊου έχω να ασχοληθώ όταν και τέλειωσαν τα Ελληνικά play off. Με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να  έχουν ολοκληρωθεί, το μόνο που έμενε ήταν μπασκετικά παιχνίδια με τα οποία δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, όπως και ο περισσότερος κόσμος άλλωστε. Δεν είναι τυχαίο που τόσο την Euroleague όσο και τα παιχνίδια των εγχώριων πρωταθλημάτων τα προσαρμόζουν στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα διότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε σχεδόν μηδαμινό ενδιαφέρον. Έξυπνο τρικ βέβαια καθώς ο κόσμος που αγαπάει τον αθλητισμό θα ασχοληθεί λίγο και με το μπασκετάκι μην έχοντας άλλο αθλητικό γεγονός για να ''σκοτώσει'' την ώρα του. Τα ψέμματα όμως τελείωσαν, το μπάσκετ ας κάνει στην άκρη γιατί ο Βασιλιάς των σπορ είναι και πάλι εδώ και μάλιστα με την κορυφαία Εθνική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο.


Μία ημέρα λοιπόν πριν το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργανώτριας Βραζιλίας με την Κροατία, παραθέτω κάποιες διάσπαρτες σκέψεις για τη διοργάνωση και τις ομάδες που συμμετέχουν, σκέψεις όμως που θα έχω ως οδηγό καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Καταρχήν, το Mundial, σε σχέση με το Euro, είναι πιο δύσκολη και πιο απρόβλεπτη διοργάνωση διότι συμμετέχουν ομάδες από όλο τον πλανήτη και έρχονται αντιμέτωπες διαφορετικές ποδοσφαιρικές κουλτούρες και νοοτροπίες. Μπορεί, ως επί το πλείστον, οι Ευρωπαϊκές ομάδες να είναι πολύ καλύτερες από ομάδες της Ασίας και της Αφρικής, το άγνωστο όμως είναι πιο επικίνδυνο από το ταλαντούχο αλλά ''ξέρω τι να περιμένω'' Ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Δεύτερον, οι Γερμανοί είναι σταθερή δύναμη και αξία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις οπότε να περιμένετε ότι και πάλι θα φτάσουν μακριά και όταν αποκλειστούν αυτό θα γίνει δύσκολα και με πολύ κόπο. Άλλωστε θεωρούν ύψιστη τιμή να φορούν τη φανέλα της Nationalmannschaft ακόμα και παίκτες όπως Ezil, Khedira, Podolski και τόσοι άλλοι ''Γερμανοποιημένοι''. Τρίτον, η Βραζιλία έχει καλή ομάδα (ή καλύτερα θα έλεγα εξαιρετική άμυνα) αλλά δυσκολεύεται αρκετά στην επίθεση. Με τον λάτρη της τακτικής και κυρίως της άμυνας Scolari στον πάγκο, οι Βραζιλιάνοι δύσκολα θα δέχονται γκολ, αλλά δύσκολα επίσης θα σκοτώνουν και τον αντίπαλο. Δε θα μου κάνει έκπληξη αν τα περισσότερα παιχνίδια της Σελεσάο κυμανθούν μεταξύ 2-3 σύνολο τερμάτων. Τέταρτον, η Ισπανία έχει κάνει τον κύκλο της. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Εθνική στελεχώνεται κυρίως με παίκτες της Barcelona και όπως είδαμε και φέτος έλλειπε η σπίθα και η φλόγα από πολλούς από αυτούς. Έχουν κατακτήσει τα πάντα τόσο σε συλλογικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο οπότε όταν έχουν απέναντί τους ομάδες με παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους και το λέει η καρδιά τους, θα τα βρουν σκούρα. Τέλος, ομάδες όπως Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Μεξικό και Ουρουγουάη αποτελούν ερωτηματικό καθώς έχουν ήδη περάσει σε μεταβατικό στάδιο και δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν. Όπως επίσης και το Βέλγιο που ναι μεν είναι ανερχόμενη δύναμη με πολύ ταλέντο, αλλά πρωτάρα σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν αναφέρομαι καθόλου σε ομάδες από Ασία, Αφρική και Κεντρική Αμερική διότι είναι όλες άγνωστες προς εμέ. 


Εσκεμμένα, για όσους το παρατήρησαν, δεν αναφέρθηκα καθόλου έως τώρα στην Αργεντινή. Οι Albicelestes, με ρόστερ από τα καλύτερα που είχαν ποτέ (τουλάχιστον από τη μέση και μπροστά) έχουν μοναδική ευκαιρία να διακριθούν σε ένα παγκόσμιο κύπελλο μετά από πάρα πολλά χρόνια. Με Messi, Di Maria, Aguero, Lavezzi, Higuain, Mascherano, Zabaleta και Garay μερικοί μόνο από τους αστέρες και όλοι τους διψασμένοι για διάκριση, δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η ''ευκαιρία'' προέρχεται από την κλήρωση αλλά και τη διασταύρωση. Σε όμιλο με Βοσνία, Ιράν και Νιγηρία, η πρώτη θέση είναι σχεδόν καπαρωμένη, ενώ στη συνέχεια διασταυρώνεται με τον πέμπτο όμιλο όπου υπάρχει Γαλλία, Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα. Όλες αν μη τι άλλο στα μέτρα της ίσως και πιο κάτω. Συνεχίζοντας τη θεωρητική πάντα προσέγγιση και με τη λογική του φαβορί, η Αργεντινή στην οκτάδα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Πορτογαλία ή Βέλγιο, ομάδες σαφώς πάλι στα μέτρα τους. Σε περίπτωση πρόκρισης στην τετράδα τα πράγματα θα αρχίσουν για πρώτη φορά να δυσκολεύουν καθώς όλες οι ομάδες από κει και κάτω θα είναι σχεδόν ισοδύναμες και τα παιχνίδια θα κριθούν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες όπως και στην τύχη. Συν τοις άλλοις, ήρθε και η ώρα του Messi, ύστερα από μια μέτρια χρονιά με την Barcelona, να πάρει την εθνική στις πλάτες του και να κόψει μερικές κακές γλώσσες που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να τον αμφισβητούν. Γνωρίζω ότι είναι αρκετά ριψοκίνδυνη πρόβλεψη, αλλά μέχρι την τετράδα οι Albicelestes δεν θα χρειαστεί να δώσουν κάποιο μεγάλο ντέρμπι οπότε ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μένει να φανεί αν αυτό θα αποδειχτεί και μέσα στο γήπεδο.

Υ.Γ. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας. Ένα είναι σίγουρο, ότι τα παιχνίδια μας θα έχουν αγωνία μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δύσκολα θα χάσουμε από όποιον χάσουμε και ιδιαίτερα αν εκμεταλλευτούμε το δυνατό μας σημείο, τα στημένα. 

        

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ   Stoiximan 1.85
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ   Stoiximan 3.00

Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου