powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΓΙΑ BAYERN!

Χαίρετε κύριοι!!! Μετά από απουσία αρκετών ημερών λόγω έλλειψης αξιόλογων παιχνιδιών προς ποντάρισμα, επανέρχομαι σήμερα με τελικό Champions League. Το παιχνίδι για το οποίο όλοι οι αθλητές για να φτάσουν εκεί χύνουν ποτάμι ιδρώτα ξεκινώντας από το καλοκαίρι, όταν όλοι εμείς απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός όλης της Ευρώπης (θα μπορούσα να πω και ολόκληρου του κόσμου αν δεν υπήρχαν κάτι αθλήματα τύπου football ή αλλιώς baseball, όπως το λέμε εμείς, να ασχολούνται οι άχρηστοι οι Αμερικάνοι).

Στο δια ταύτα τώρα, ας δούμε αναλυτικά το ματς. Καταρχήν πιστεύω ότι η κούπα φέτος θα πάει στους Βαυαρούς. Είτε έτσι (κανονική διάρκεια), είτε αλλιώς (παράταση ή πέναλτι), δύσκολα η Bayern θα χάσει τρίτη κούπα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Διαβάζω δεξιά και αριστερά σε blogs και sites πολλούς, κυρίως φίλους της Dortmund, να αραδιάζουν ένα σωρό συμπτώσεις με το μακρινό 1997, τότε που για τελευταία φορά στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Ας τις αναφέρω επιγραμματικά κι εγώ και ο καθένας ας κρίνει μόνος του. Το 1997 λοιπόν που η Borussia κατέκτησε το Champions League, Porto, Manchester United, Juventus, Galatasarai και Olympiacos πήραν πρωταθλήματα στις χώρες τους. Τότε, όπως και τώρα, έπεσε από την Bundesliga η Fortuna Disseldorf και τη θέση της πήρε από την Zweiteliga η Herta. Η Stuttgart είχε προκριθεί στον τελικό κυπέλλου Γερμανίας, όπως και φέτος, όπου μάλιστα παίζει με την Bayern. Πρώτος σκόρερ της Bundesliga ήταν επιθετικός της Leverkuzen. Τότε ο Kirsten τώρα ο Kiesling. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός πήρε την Euroleague και το πρωτάθλημα (αυτό ακόμα παίζεται φέτος), ενώ ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης. Τέλος, η Dortmund έχει κερδίσει όλους τους μονούς τελικούς στα κύπελλα Ευρώπης και έχει χάσει όλους τους ζυγούς. Ο φετινός είναι ο πέμπτος...

Αυτά για όσους πιστεύουν σε Θεούς και δαίμονες. Επειδή εγώ όμως πιστεύω στην ικανότητα και όχι στις συμπτώσεις (με εξαίρεση τον Σπανούλη όπου τρεις φορές που έμεινε έγκυος η Χοψονίδου εκείνος πήρε την Euroleague και βγήκε mvp), πάμε στην ουσία του ποδοσφαίρου, που είναι αυτό που διαδραματίζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές. Εκεί η Bayern υπερτερεί σε όλα. Έχει παίχτες ταχύτατους, αλλά αρκετά καλούς ακόμα και στο μαρκάρισμα, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να κλέψουν τη μπάλα έξω από την περιοχή τους και να βγάλουν επίθεση το πολύ σε 5-6 δευτερόλεπτα. Επίσης, όταν η μπάλα παίζεται κάτω, με τον κινητικό και ταχύτατο Mandzukic αντί του στατικού Gomez, θα δημιουργήσουν προβλήματα στο βαρύ και αργό αμυντικό δίδυμο της Borussia. Έτσι θα αναγκάζεται το αμυντικό χαφ της Dortmund να μετατρέπεται σε τρίτος στόπερ ώστε να κλείνει τις τρύπες και θα ανοίγει ο χώρος του κέντρου για τους χαφ της Bayern να κάνουν παιχνίδι. Βέβαια και η Dortmund είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις και ένα γκολ θα το βάλει σίγουρα, ίσως και με σκόρερ τον πολύ φορμαρισμένο Lewandowski. Άρα το goal-goal και το over είναι πολύ πιθανά προς επαλήθευση. Από εκεί και πέρα αρκετά πιθανό είναι να σκοράρει η Bayern μόνη της πάνω από 1,5 γκολ αλλά και να κερδίσει τον αγώνα με 2 γκολ διαφορά και πάνω.

Γενικώς, θεωρώ ότι θα είναι ένα παιχνίδι πανομοιότυπο με τον τελικό του 2000 με τη Valencia κόντρα στη Real Madrid. Η Valencia εκείνη την εποχή έπαιζε τρομερό ποδόσφαιρο και είχε αποκλείσει σε προημιτελικό και ημιτελικό Lazio και Barcelona με 4-2 και 4-1 αντίστοιχα (πόσο έχασε η Real φέτος στον ημιτελικό στη Βεστφαλία?) στην έδρα της αλλά, όταν έφτασε η ώρα του τελικού και ενώ όλος ο κόσμος πίστευε στην ομάδα ''θαύμα'', μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή και η βαριά φανέλα. 3-0 το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της Real Madrid και το ποδοσφαιρικό παραμύθι έλαβε τέλος. Κάπως έτσι βλέπω να κινείται και το φετινό παιχνίδι, όχι όμως με 3-0 υπέρ της Bayern, αλλά σίγουρα με μια άνετη επικράτησή της. Βασικό μου ποντάρισμα, λοιπόν, θα είναι η κατάκτηση του τροπαίου από τη Bayern, αλλά ενδεικτικά θα αναφέρω όλα τα ειδικά στοιχήματα που θα παίξω. Σύμμαχός μας άλλωστε στην πρόβλεψη για κατάκτηση του τροπαίου είναι και η Nelly, ο ελέφαντας με αρκετά επιτυχημένες προβλέψεις ως τώρα (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NHGwKnAPp44).

BORUSSIA DORTMUND - FC BAYERN MUNCHEN:

BAYERN ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΡΟΠΑΙΟΥ           Bet365 1.40
                        2                                      Βet365 1.80
BAYERN TO SCORE OVER 1.5 GOALS    Bet365 1.72
                 GOAL-GOAL                           Bet365 1.72
             OVER 2.5 GOALS                       Bet365 1.80
             2 (BAYERN -1.5)                        Bet365 2.87


Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου