powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?

Χαίρετε κύριοι! Ειρωνικός ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης αλλά με αυτά που γίνονται από το Σάββατο δεν μπορώ παρά να το πάρω στην πλάκα. Τη μία η Chelsea, τη δεύτερη η Juventus, χθες η Dortmund, να δω ποιο από τα τρία ματς που θα ασχοληθώ σήμερα θα σπάσει. Σωστά έβλεπα χθες αμφότερα τα παιχνίδια να πηγαίνουν στο γκολ -γκολ, το ένα από τα δυο όμως ήρθε διπλό και διάλεξα να τα παίξω ανάποδα. Σας έγραψα ότι θα διαλέξω στην τύχη, μιας και τα θεωρούσα ισοπίθανα και δεν μπορούσα να καταλήξω κάπου, ωστόσο η τύχη μου γύρισε ξανά την πλάτη. Βέβαια, έβαλε λίγο το χεράκι του και ο διαιτητής, διότι αν άφηνε τον Subotic της Borussia να μπει στον αγωνιστικό χώρο νωρίτερα (ζητούσε άδεια για τουλάχιστον 1' και δεν τον άφησε να μπει ούτε καν στη διακοπή για το κόρνερ), ίσως το γκολ να μην είχε μπει και το παιχνίδι να κυλούσε διαφορετικά. Άλλωστε όσο ήταν έντεκα εναντίον έντεκα η Dortmund ήταν πολύ επικίνδυνη και είχε ήδη χάσει δύο κλασσικές ευκαιρίες.

Στα της ουσίας όμως που είναι τα παιχνίδια που θα ασχοληθώ σήμερα. Αρχίζω κατά σειρά με αυτά που πιστεύω περισσότερο. Maccabi tel Aviv FC - ΑΠΟΕΛ το πρώτο και παίρνω τον άσσο των Ισραηλινών στο 1.75. Η Maccabi του Paolo Sousa παρουσιάζεται πολύ δυνατή φέτος, ιδιαίτερα στην έδρα της όπου έχει κάνει ήδη το 2/2 και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Δυνατό σημείο των γηπεδούχων είναι η άμυνά τους και σε μια τόσο καυτή έδρα δύσκολα βλέπω τους Κύπριους να παίρνουν κάτι από το ματς. Συν τοις άλλοις, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει καμιά σχέση με την ομάδα που πέρασε στους 16 του Champions League πριν δυο χρόνια και αποκλείστηκε από τη Real του Mourinho. Είναι πολύ ασταθείς, μετράνε μόλις μια νίκη σε έξι αγώνες (4 Ευρωπαϊκούς και 2 για το πρωτάθλημα) και μπήκαν στους ομίλους του Europa League κυριολεκτικά από το παράθυρο, αφού ήταν η ομάδα που πήρε τη θέση τής, τιμωρημένης λόγο στημένων, Fenerbahce ύστερα από κλήρωση. Δεν βλέπω εύκολα το παιχνίδι να φεύγει από τον άσσο με μια καλή εναλλακτική επίσης να είναι το under.

Το δεύτερο παιχνίδι για σήμερα είναι το Real Betis - Olympique Lyonnais. Εξαιρετική ομάδα φέτος η Betis, ιδιαίτερα στην έδρα της, παίζει σύγχρονο, γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο με έμφαση στην πίεση ψηλά, ώστε να κλέψει γρήγορα τη μπάλα και να δημιουργήσει ανισορροπία στην άμυνα του αντιπάλου. Από την άλλη, η Lyonnais παρουσιάζεται αρκετά αποδυναμωμένη φέτος όπου αν και ξεκίνησε καλά τη σεζόν, κερδίζοντας μέσα έξω τη Grasshopers για τα προκριματικά του Champions League και τις Nice, Sochaux για το γαλλικό πρωτάθλημα, στη συνέχεια είχε 0/5 μετρώντας 4 ήττες και μια ισοπαλία. Επιπλέον, αρκετό τζίρο παίρνει ο άσσος και στα ανταλλακτήρια, όπου αν και άνοιξε στο 2.10 περίπου πριν δύο μέρες, σήμερα παίζεται στο 1.85. Εκτιμώ ότι αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι παίχτες (του στοιχήματος) πιστεύουν πολύ τον άσσο και τον ποντάρουν. Μαζί τους κι εμείς.

Τέλος, κλείνω για σήμερα με το διπλό της Rubin Kazan μέσα στην NK Maribor. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο οι Σλοβένοι αφού σε τέσσερα παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League έφεραν δυο ισοπαλίες με τον ΑΠΟΕΛ και έχασαν δυο φορές (μέσα έξω) από τη Viktoria Plzen. Στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι μεν πρώτη και αήττητη στην έδρα της, αλλά άλλη η δυναμική του σλοβενικού πρωταθλήματος και άλλη της Ευρώπης. Από την άλλη, η Rubin έχει καλή και δουλεμένη ομάδα, παίχτες έμπειρους (Marcano, Cesar Navas, M'Vila, Eremenko, Karadeniz και Rondon) και παραστάσεις από τέτοιου είδους παιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια κάνει αργά και σταθερά βήματα στο Europa League και συνήθως προκρίνεται μέχρι τους 16 ή ακόμα και τους 8 της διοργάνωσης. Κάτι παρόμοιο αναμένω και φέτος από τους Ρώσους, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι.
Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!

MACCABI TEL AVIV - ΑΠΟΕΛ:                   1    Bet365 1.75
REAL BETIS - OLYMPIQUE LYONNAIS:     1    Bet365 1.85
NK MARIBOR - RUBIN KAZAN:                  2    Bet365 1.83


Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου