powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ!

Χαίρετε κύριοι! Χαμός έγινε στο blog Πέμπτη βράδυ και Παρασκευή λόγω του προκλητικού τίτλου της ανάρτησης του Laftsi. Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ως ''άχαστο'' την ήττα του δις πρωταθλητή Ευρώπης, ακόμα και αν έπαιζε με τη μικτή κόσμου, απλά και μόνο επειδή είναι δις πρωταθλητής Ευρώπης (δεν μπορεί να τα πήρε στην τύχη δυο συνεχόμενες φορές). Το να θεωρείς όμως ότι μπορεί να χάσει τον αγώνα είναι θεμιτό και πιθανό, οπότε όλα προκλήθηκαν απλά και μόνο από τον λανθασμένο, κατ' εμέ αλλά και κατά τον υπογράφοντα, όπως παραδέχτηκε στην επόμενη ανάρτησή του, τίτλο. Από εκεί και πέρα ακούστηκαν και γράφτηκαν αηδίες του στυλ δεν γνωρίζεις από μπάσκετ και άλλα τέτοια λοιπά τα οποία μάλλον γράφονταν από τουρίστες του blog. Αν κάποιος διάβαζε συστηματικά τις αναρτήσεις του δε θα περίμενε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ούτε την ανάρτηση της επόμενης ημέρας (με 3/3 πρασινισμένα μπασκετικά) για να καταλάβει αν ο Laftsis γνωρίζει τη σπυριάρα (που λέει και ο Γεωργίου).

Επίσης δεν έχω δει κάποιον, τόσο καιρό, να απονείμει τα εύσημα για μια επιτυχημένη ανάρτηση. Μην αντιδράτε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Να αποδοκιμάζετε τις ήττες, αλλά να επιδοκιμάζετε και τις νίκες. Anyway, σημασία έχει να διαβάζουμε το κείμενο και όχι να πηγαίνουμε κατευθείαν κάτω στη σούμα των εκτιμήσεων, διότι μπορεί στην ανάλυση και στην προσέγγιση των παιχνιδιών κάποιος να βρει στοιχεία που θα τον οδηγούν σε άλλο σημείο από αυτό του γράφοντα. Σήμερα π.χ. έχω σκοπό να ασχοληθώ με τον άσσο του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Τους λόγους που με οδηγούν εκεί θα τους αναφέρω παρακάτω, αλλά διαβάζοντας κάποιος την ανάλυσή μου, μπορεί να διαφωνήσει και να πάρει άλλο σημείο από το παιχνίδι ή ακόμα και να μην ασχοληθεί με αυτό. Αφήνοντας, λοιπόν, πίσω μας τα όσα προηγήθηκαν, πάμε να δούμε γιατί σήμερα θα παίξω ΑΠΟΕΛ.

Αρχίζω με το δεδομένο ότι πρόκειται για ντέρμπι και σε τέτοια παιχνίδια όλα είναι πιθανά. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην 6η θέση με 10 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, οπότε σήμερα καίγεται για τη νίκη ώστε να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Βέβαια τον τελευταίο καιρό δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, είχε μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές του και δυσκολευόταν πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας, άρα και στο εύκολο γκολ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή προπονητή με τον Γιώργο Δώνη να αναλαμβάνει την ομάδα πριν μια εβδομάδα. Ακόμα δεν έχει νίκη ο Έλληνας προπονητής, αφού στο ντεμπούτο του έχασε 2-0 εκτός έδρας από τον Ερμή για το κύπελλο ενώ την Πέμπτη έχασε 2-1 από τη Bordeaux στη Γαλλία, με το νικητήριο γκολ μάλιστα να μπαίνει στις καθυστερήσεις. Είναι πολύ νωρίς για να περάσει τη φιλοσοφία του στο 100%, αλλά σε αυτά τα δυο παιχνίδια η ομάδα έδειξε κάποια θετικά στοιχεία με πρώτο και καλύτερο το πάθος των παιχτών, αλλά και τις σωστότερες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών.

Από την άλλη και η Ανόρθωση δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, αφού μπορεί να μη χάνει βαθμούς, αλλά οι εμφανίσεις της είναι κάτω του μετρίου με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές. Μέχρι στιγμής δείχνει καλή από το κέντρο και μπροστά, αλλά έχει αρκετά κενά στην άμυνα. Τέτοια παιχνίδια τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο. Ο Δώνης έχει τον τρόπο να παίξει με την ψυχολογία των παιχτών του και δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ παίζει στην έδρα του, δεν έχει ακόμα νίκη με τον καινούριο του προπονητή και ο άσσος προσφέρεται στο 2.55, αν μη τι άλλο είναι προκλητικό. Πιο safe επιλογή αποτελεί ο 1DNB στο 1.70, καθότι θεωρώ ότι δύσκολα θα χάσει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ, όπως επίσης και τα 2-3 σύνολο γκολ, διότι βλέπω να γίνεται ένα κλειστό ματς. Παρ' όλα αυτά, για μένα είναι πολύ προκλητική η απόδοση του καθαρού άσσου και αυτή θα ακολουθήσω. Εσείς κρίνετε και πάρτε ότι θέλετε.

Καλή τύχη σε ότι επιλέξετε!

ΑΠΟΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ:   1   Stoiximan 2.55


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ 

ΑΠΟΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ:          1 DNB       Stoiximan 1.70
ΑΠΟΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ:       2-3 GOALS   Stoiximan 1.97


Ksaderfos
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου