powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ... ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους! Τρανή επιβεβαίωση της τελευταίας μας ανάρτησης ''ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ'', με την ομάδα του Παναθηναϊκού να αποδεικνύεται αντάξια των προσδοκιών μας και να μας οδηγεί σε Χριστουγεννιάτικο ταμείο. Ανώτερη, λοιπόν, χθες βράδυ η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο, καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έφτασε στο τελικό 67-59 και πήρε δικαιότατα την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Το καλύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για φέτος στη στιγμή που έπρεπε. Ορθολογικό παιχνίδι, πολύ καλό διάβασμα του αγώνα από τη μεριά του προπονητικού team της πράσινης ομάδας, αφού με διάφορες αλχημείες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (άπειρα υπέρ της miss match), κατάφερε να εξαφανίσει τον αρχηγό των ερυθρολεύκων Βασίλη Σπανούλη, ενώ οι... σταρ των τελευταίων μηνών, Matt Lojeski και Brent Petway ήταν άφαντοι, εμφανώς επηρεασμένοι και από την καυτή ατμόσφαιρα στο κλειστό του Αμαρουσίου. Ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία και ανηφόρισε με τον αέρα του φαβορί. Οι πράσινοι με κακή ψυχολογία, προβλήματα, απουσίες.


Τρεις παίχτες προσπαθούσαν να διατηρήσουν τους ερυθρόλευκους κοντά στο σκορ και το κατάφερναν (Σλούκας, Περπέρογλου, Ντάνστον), αλλά το γενικό ανορθόδοξο μπάσκετ κάποια στιγμή θα πληρωνόταν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε Zielona Gora ούτε Bayern και το πλασματικό 23-0 ήρθε η ώρα να σταματήσει! Ο coach Μπαρτζώκας, μίλησε ακόμα μια φορά για διαιτησία στη συνέντευξη τύπου, χωρίς λογικά να έχει πάρει στα χέρια του τα στατιστικά του αγώνα, όπου η ομάδα του Παναθηναϊκού υπερτερούσε σε όλα τα επίπεδα! Χωρίς να μπορούν να μπουν στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, μιας και η άμυνα των πρασίνων ήταν για σεμινάριο χθες βράδυ, πως ακριβώς θα κέρδιζαν τα φάουλ, έτσι ώστε να εκτελέσουν βολές? Καραμέλες υπάρχουν πολλές βλέπετε... 

Υπερεκτιμημένος ο Ολυμπιακός, έκανε το ''λάθος'' να έρθει στο ΟΑΚΑ με τον αέρα του φαβορί! Νίκησε αυτός που το ήθελε περισσότερο, αυτός που πάλεψε για όλες τις μπάλες, αυτός που το άξιζε! Νίκησε αυτός που απ' το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο μάτωνε για κάθε μπάλα, έπαιρνε όλες τις διεκδικήσεις, ήταν συνολικά πολύ καλύτερος.

Απόλυτα σωστή η τελευταία μας ανάρτηση στα λεγόμενα της λοιπόν, μιας και το πρασίνισμα του σημείου και ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώθηκε τα λέει όλα! ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΘΟΣ και εκτός τόπου και χρόνου, όπως αποδείχθηκε από το τελικό αποτέλεσμα η ανάρτηση του felixcobra10. 

1) Εφόσον οι Dunston και Simons τους περιορίσουν, τότε δεν έχει τύχη ο Παναθηναϊκός.Οι πράσινοι δυσκολεύονται πολύ να δημιουργήσουν στην περιφέρεια και δεν βλέπω τρόπο να αντιμετωπίζουν τους αντίπαλους guards. Τεράστιος ο 3D αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν νικήθηκε από κανέναν Το κουπί αναμένεται να τραβήξουν οι Gist και Lasme αφού εκεί βρίσκεται η δύναμη του ΠΑΟ. Εφόσον οι Dunston και Simons τους περιορίσουν, τότε δεν έχει τύχη ο Παναθηναϊκός.
Μασιούλις 11, Μπράμος 12, Κάρι 9, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 3, Λάσμε 9 

2) Προσμένω (αφού έχετε καταλάβει ποια ομάδα υποστηρίζω) να το κάνουν και να επικρατήσουν εύκολα του ΠΑΟ.
Τελικό σκορ: 67-59

3) Θα παίξω νίκη της πιο φορμαρισμένης ομάδας του πλανήτη
VS: Stelmet Zielona Gora, Bayern Munich, Galatasaray Liv Hospital Istanbul, Montepaschi Siena

4) απέναντι σε μια πάλαι ποτέ πανίσχυρη ομάδα
Sweep 2013

Το ένα λάθος, λοιπόν, συμπλήρωνε το άλλο, εν αντιθέσει με τους δικούς μας επιγραμματικούς λόγους για τους οποίους πιστέψαμε στο ποντάρισμά μας, οι οποίοι βγήκαν εξ ολοκλήρου αληθινοί. Κάτι που πιθανόν να μην σκέφτηκε ο 
felixcobra10 είναι ότι μιλάμε για μπασκετικό Παναθηναϊκό και όχι για τον ποδοσφαιρικό. Δεν υπήρξε σεβασμός από την πλευρά του και το ''πλήρωσε'' με το τελικό αποτέλεσμα! Παρ' όλα αυτά, συγχαρητήρια για το σθένος της ανάρτησης και το ποντάρισμά του, μιας και η προσωπική διαίσθηση του καθενός πολλές φορές είναι αυτή που υπερτερεί όλων.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων για φέτος θα είναι αρκετές. Συναρπαστική η συνέχεια, αναμένουμε περαιτέρω εκτιμήσεις σου. Καλή συνέχεια! 

Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλους !!!


Laftsis

4 σχόλια:

  1. Laftsi, συγχαρητήρια για την επιτυχημένη σου πρόβλεψη και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη νίκη του. Χτες κέρδισε ο καλύτερος από τους δύο, αλλά θεωρώ κάποια από τα επιχειρήματα της ανάρτησής σου λάθος. 1) Βάρος φανέλας. Δηλαδή όπου βλέπουμε Άρη να τον ποντάρουμε. Ο Άρης κι αν έχει βαριά φανέλα στο μπάσκετ... Ήμουν μικρός τότε, αλλά έχω ακούσει ότι αυτός έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Και τιε πρώτες κούπες επίσης. 2) Παναθηναϊκός μπάσκετ (έτσι απλά). Τι γίνεται όταν θα παίζει ο Παναθηναϊκός μπάσκετ με την Maccabi μπάσκετ (και οι Ισραηλινοί είχαν ανέκαθεν μόνο μπασκετική ομάδα) ή CSSK μπάσκετ? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα προτιμούσα η προσέγγισή σου να γινόταν με πιο ''τεχνικά'' κριτήρια και όχι με φανέλες και προϊστορίες κτλ. Όπως έχω γράψει σε αναρτήσεις μου (για το ποδόσφαιρο αποκλειστικά βέβαια, αλλά ισχύει γενικότερα στον αθλητισμό) δεν παίζουν οι φανέλες μπάσκετ ούτε ο κόσμος στις εξέδρες ούτε οι προϊστορίες. Παίζουν άνθρωποι όπου ίσως και αρκετοί να μη γνωρίζουν καν το βάρος της φανέλας που φοράνε. Αν βάλεις τη φανέλα του Παναθηναϊκού εσύ, εγώ και άλλοι 10 πιστεύεις ότι θα κερδίσουμε έστω και ένα ματς όλη τη χρονιά επειδή και καλά θα φοράμε ''βαριά'' φανέλα? Θα προτιμούσα η ανάλυσή σου π.χ. να έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα τους χτυπήσει στα miss match όπως έγραψες παραπάνω. Κάτι τέτοιο π.χ. πήγε να κάνει ο felixcobra10, απλά δε διάβασε σωστά το παιχνίδι και εκτέθηκε.

    Anyway, ένα γενικό σχόλιο έκανα για το πως πρέπει να προσεγγίζουμε ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ τους αγώνες είτε πρόκειται για μπάσκετ είτε για ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον σε αυτή τη ζωή όλα κρίνονται εκ του αποτελεσματος , εχεις καθε δικαιωμα να 'κελαηδας', αφου εσυ πηγες ταμειο και εγω κουβα.Ενα μικρο σχολιο-απαντηση σε δυο σημεια μονο ,αφου φτασαμε ως εδω,
    1)Ο περιορισμος ενος παικτη(lasme kai gist στην προκειμενη περιπτωση) δεν αφορα αποκλειστικα στο σκοραρισμα. Ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινεις την συμβολη του λασμε με τα 10 ριμπαουντ σε κομβικα σημεια του παιχνιδιου.
    2)VS: Stelmet Zielona Gora, Bayern Munich, Galatasaray Liv Hospital Istanbul, Montepaschi Siena,Panathinaiko etc
    Καλες γιορτες σου ευχομαι με υγεια και λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντικότατη η συμβολή του σίγουρα με τα ριμπάουντ, μιας και είναι πολύ σημαντικά για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος, αλλά εσύ με τα λεγόμενα της ανάρτησής σου εκμηδένισες όλη την ομάδα, λέγοντας πως αν καλυφθούν οι δύο αυτοί παίχτες το παιχνίδι θα είναι πάρτυ για τον Ολυμπιακό. Αποδείχθηκε μέγα σφάλμα αυτό που είπες... (ο Gist περιορίστηκε αρκετά εν συγκρίσει με τις εμφανίσεις του τελευταία)

      Μίλησες για πιο φορμαρισμένη ομάδα του πλανήτη. Το σερί σου το απέκτησες με τις παραπάνω ομάδες. Καλύτερος, λοιπόν, αγωνιστικά τη δεδομένη στιγμή από τις παραπάνω + Panathinaiko ναι. Ώς εκεί όμως... σφάλμα και εδώ, λόγω συναισθηματισμού.

      Ό, τι καλύτερο εύχομαι και σε σένα!!!

      Διαγραφή
  3. Έχεις κάποια δίκαια ξάδερφε (μπορεί να ήταν λανθασμένη η έκφραση), αλλά... Γνωρίζω ήδη ποιοι ακριβώς φοράνε τη φανέλα του μπασκετικού Παναθηναϊκού και γι' αυτό έγραψα για βάρος φανέλας. Αυτοί που είναι στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή μπορούν να την υποστηρίξουν, γνωρίζουν που ακριβώς αγωνίζονται και χρειαζόταν να δώσουν απαντήσεις χθες. Η εμπειρία όλων αυτών είναι δεδομένη όπως επίσης και η γνώση της φανέλας που φοράνε. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για παράδειγμα ούτε για τον μπασκετικό Άρη, μιας και το υλικό της ομάδας του δεν μπορεί να την υποστηρίξει, ούτε και για τον ποσοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Καταλαβαίνεις το λόγο. Οι παίχτες που έχουμε την δεδομένη στιγμή, έτσι κι αλλιώς, είναι αδιαμφισβήτητης αξίας, γνωρίζουν το λόγο για τον οποίο αποκτήθηκαν και θέλοντας ή μη πρέπει να δίνουν το 100%. Έρχεται πάντα, παρ’ όλα αυτά, δεύτερο εν συγκρίσει με την ικανότητά τους για να φύγουν νικητές. Υπολογίσιμο όμως. Νούμερο ένα συμφωνώ πως είναι η ικανότητα και το ποιος παίζει κάθε φορά. Συμπληρωματικό ήταν και μόνο. Με την ίδια λογική, δεν παίζουν μπάσκετ ούτε ο κόσμος, ούτε η εκάστοτε έδρα, ούτε η φανέλα, ούτε και η προϊστορία, αλλά ο Άρης γι' αυτό το λόγο βρίσκεται στον τελικό. Ο Πανιώνιος είναι αρκετά καλύτερός του αγωνιστικά, αλλά στο γεμάτο Αλεξάνδρειο δεν μπόρεσε να ανασάνει. Οπότε κατά κάποιο τρόπο έπαιξε και η έδρα το ρόλο της, έστω και λίγο, έστω και στη σειρά της.

    Με το ''Παναθηναϊκός μπάσκετ (έτσι απλά)'' εννοούσα πως ακόμα και αυτό θα μετρήσει για την έκβαση του αγώνα. Έχοντας βέβαια πάντα κατά νου το υλικό της ομάδας μου. Προερχόμασταν από ήττα στην έδρα μας. Ήταν δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο ακόμα μια φορά. Χρειαζόταν σεβασμός σε μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δυνατή αγωνιστικά (παρ' όλη την τελευταία κοιλιά της). Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος χθες. Πρόκειται για ντέρμπι. Δεν με ενδιέφερε το 23-0 του Ολυμπιακού. Οι αποδόσεις τουλάχιστον έπρεπε να είναι ισάξιες εξ αρχής. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος χθες είτε λεγόταν Maccabi, είτε CSSKA, είτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα θα ήμασταν το φαβορί εμείς και όχι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή