powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ, ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ!!!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους! Απογοήτευση η χτεσινή μέρα αφού τόσο ο ΟΦΗ όσο και η Cardiff αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Οι Κρητικοί κατάφεραν να φάνε 4 γκολ (με hat-trick μάλιστα του Scepovic!!!) από τον πρωταθλητή Ελλάδας όταν καμιά από τις εφτά πρώτες της βαθμολογίας δεν κέρδισε εκεί μέσα φέτος (μόνο ο Ατρόμητος δεν έχει παίξει ακόμα στην Κρήτη). Από την άλλη, η Cardiff για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε ότι είναι ομάδα championship (εκεί άλλωστε θα παίζει του χρόνου) και πληρώσαμε για να μάθουμε ότι για φέτος τουλάχιστον Cardiff δεν ξανακουμπάμε. Αφήνουμε πίσω τα όσα έγιναν χτες και πάμε να δούμε τι έχουμε για σήμερα, ελπίζοντας να είμαστε πιο εύστοχοι, αυτή τη φορά, στις εκτιμήσεις μας.

Αρχή με την αγαπημένη μου Ελληνική Super League και Παοκ εναντίον Πανθρακικού. Περιμένω ξέσπασμα του Παοκ όπου με Σαλπιγγίδη, Stoch και Lucas ξεκούραστους δε θα δυσκολευτεί πολύ να ανοίξει την ψαλίδα. Οι μεγάλες ομάδες, συνήθως μετά από κακή εμφάνιση και άσχημο αποτέλεσμα στην Ευρώπη, ξεσπάνε στα εγχώρια πρωταθλήματα. Δε θεωρώ τον Παοκ ακόμα μεγάλη ομάδα, αλλά αν θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα πρέπει να αρχίσει να αντιδρά ως μεγάλη ομάδα. Από την Θεσσαλονίκη στην Κρήτη όπου ο Πλατανιάς υποδέχεται τον Άρη. Στη Football League βρίσκονται ήδη οι Αριανοί απλά ακόμα δεν το ξέρουν. Θα τους το πει σήμερα ο Άγγελος (Αναστασιάδης) που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Πλατανιά την προηγούμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη και απέσπασε το χειροκρότημα για την εμφάνιση της ομάδας του. Σήμερα μάλλον θα αποσπάσει και τους βαθμούς, εκτός από το χειροκρότημα. Έχει παίκτες με ποιότητα και γενικά είναι προπονητής έμπειρος που γνωρίζει την κατηγορία και πως να παίρνει αποτελέσματα. ''Με τη βοήθεια του Θεού'' όπως λέει και ο ίδιος, ο Πλατανιάς θα κερδίσει και θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Από την Ελλάδα μεταφερόμαστε στην Ισπανία όπου με δυο παιχνίδια, ένα από την Primera και ένα από τη Segunda Division, θα κλείσουμε τις εκτιμήσεις μας για σήμερα. Ξεκίνημα από την χαμηλότερη, εκ των δύο, κατηγορία σε ένα τοπικό ντέρμπι όπου η Cordoba CF υποδέχεται τη Real Jaen. Ο 44χρονος πρώην αμυντικός της Barcelona Albert Ferer κάνει ντεμπούτο απόψε για τους γηπεδούχους προσπαθώντας να αναστρέψει το κακό κλίμα από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας. Πήρε τους παίκτες μεσοβδόμαδα και έκανε μια μίνι προετοιμασία 3 ημερών χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων σε μια προσπάθεια να περάσει τη δική του φιλοσοφία όσο πιο σύντομα γίνεται. Αλλαγή συστήματος σε 4-3-3 με έμφαση στην κατοχή της μπάλας και πίεση ψηλά το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του. Από την άλλη, η Real Jaen δεν θα έχει σήμερα τον πρώτο σκόρερ και βαρόμετρο της ομάδας για φέτος (Χόνα) κάτι που νομίζω ότι θα παίξει το ρόλο του. Δύσκολο το παιχνίδι, καθότι και τοπικό ντέρμπι, αλλά νομίζω ότι η αλλαγή προπονητή θα επηρεάσει θετικά τους γηπεδούχους και εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουν στη νίκη. Τέλος, στην Primera Division, η Real Betis υποδέχεται την Athletic Bilbao του γνωστού μας Ernesto Valverde. Δεν κρύβω ότι είμαι λάτρης της φιλοσοφίας, του ποδοσφαίρου αλλά και του τρόπου σκέψης του Ernesto, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή μετά την πρώτη εντός έδρας ήττα των Βάσκων για φέτος δήλωσε κάτι πολύ σωστό. ''Ευτυχώς που χάσαμε σήμερα από την Espanyol διότι είχαμε αρχίσει να νομίζουμε ότι θα τους κερδίσουμε όλους. Μας έκανε καλό διότι προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα σύντομα πριν πάρουν τα μυαλά μας αέρα''. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν άνθρωπο συνετό και προσγειωμένο, με πίστη στη δουλειά και όχι στην τύχη. Σήμερα θεωρώ ότι τουλάχιστον δε θα χάσει στην έδρα μιας Betis που έχοντας υποχρεώσεις και μεσοβδόμαδα για το Europa League, δύσκολα θα κρατήσει δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.   

Αυτά για σήμερα, ελπίζω να κάνετε καλή χημεία στα σημεία σας και καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!

Υ.Γ. Ραντεβού αύριο με κάποια σχόλια και παρατηρήσεις για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.






FT
(HT)
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:  
1 (-1 HC)  
Stoiximan 1.65  
3-0
(0-0)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ:  
1  
Stoiximan 1.80  
2-1
(1-0)
CORDOBA CF - REAL JAEN:  
1  
Stoiximan 1.93  
0-0

REAL BETIS - ATHLETIC BILBAO:  
2 DNB  
Stoiximan 1.60  
0-2
(0-1)

Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου