powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ!

Χαίρετε κύριοι! Μετά από πολύ καιρό και πάλι εδώ για να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε στοιχηματικά το ντέρμπι κορυφής της Ελληνικής Superleague. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι ό,τι και να παίξει ο καθένας (ακόμα και εξωγήινοι να καταλάβουν το Καραϊσκάκη) έχει νόημα και πιθανότητες διότι, αν και τετριμμένο, σε τέτοια παιχνίδια ΟΛΑ γίνονται. Παρ' όλα αυτά, εγώ θα προσπαθήσω να προσεγγίσω τον αγώνα με λογική (έστω και αν η λογική απέχει από το ποδόσφαιρο) ώστε να καταφέρω να πάρω καλή απόδοση ξεφεύγοντας από πιθανές παγίδες που μπορεί να κρύβει το παιχνίδι.

Καταρχήν, δεν μου κάνει το 1.56 του άσσου. Η δυσκολία του παιχνιδιού δεν αντικατοπτρίζεται στο 1.56. Ίσως, αν ο άσσος ήταν περίπου στο 1.80 (όπως της Arsenal με τη Southampton) να το συζητούσα σε άλλη βάση. Επίσης, μη αποδεκτό και το 2.55 του Χ2 διότι ο Παοκ μπορεί να φύγει με αποτέλεσμα από το Φάληρο πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει αυτό το 2.55. Όσον αφορά τα γκολ, θεωρώ ότι το παιχνίδι θα κυλήσει μεταξύ over και under οπότε μια καλή επιλογή θα ήταν το 2-3 σύνολο γκολ. Θα το έπαιρνα με κλειστά τα μάτια αν δε φοβόμουν τον Ολυμπιακό που μπορεί να διασύρει τον οποιονδήποτε στην καλή του μέρα, αλλά επίσης και τον Παοκ που μπορεί να το παίξει Παναθηναϊκός και να πάει για το 0-0. Με τις κάρτες επίσης άκρη δε βγάζω διότι δε μπορώ να προβλέψω πως θα αντιδράσει ο διαιτητής στις ενδεχόμενες ''κοκορομαχίες'' και στα δυνατά μαρκαρίσματα. Ενδέχεται να βγάζει κάρτες από την αρχή και με το παραμικρό ώστε να μην χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά μπορεί και να αρκεστεί σε παρατηρήσεις για να μη δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα. Μακριά και από στοίχημα για κάρτες λοιπόν. Εν κατακλείδι, η απόδοση που μου έκανε εντύπωση και αυτό που θα κρατήσω είναι τον Παοκ να κερδίσει περισσότερα από 3.5 κόρνερ. Αυτό σημαίνει 2 κόρνερ κατά μέσο όρο σε κάθε ημίχρονο και μάλιστα σε παιχνίδι με τέτοια ένταση τα 2 κόρνερ μπορεί να κερδηθούν ακόμα και στην ίδια φάση. Συν τοις άλλοις, τα κόρνερ σε συνθήκες πίεσης αποτελούν ανάσα για τον αμυνόμενο (σίγουρα θα έχει και ο Παοκ τα λεπτά που θα πιέσει στο παιχνίδι). Το 2.15 το βρίσκω εξαιρετικό, με όποιο τρόπο και αν προσπάθησα να προσεγγίσω το παιχνίδι.

Τέλος, κλείνω τη δυάδα μου με ντέρμπι από την Premier League και Arsenal - Southampton. Οι ''Άγιοι'' μου θυμίζουν κάτι από Βέροια στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν ψηλά στη βαθμολογία κυρίως επειδή είχαν εύκολο πρόγραμμα. Όταν η Βέροια πέρασε από Τούμπα, Καραϊσκάκη και Λεωφόρο έκανε τρεις ήττες και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση και έπεσε αρκετά. Όχι πολύ κάτω βέβαια διότι έχει καλή ομάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες του πρωταθλήματος, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι ομάδες της δυναμικής της τις έχει κερδίσει έως τώρα. Μια από τα ίδια και για τη Southampton η οποία όσο είχε εύκολο πρόγραμμα ήταν στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από την υπερηχητική φέτος Chelsea. Στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι έχασε 0-3 από τη City στην έδρα της και σήμερα ακολουθεί έξοδος στο Emirates για να αντιμετωπίσει την Arsenal. Στη συνέχεια, μέσα στο Δεκέμβρη, έχει επίσης παιχνίδια με Liverpool, Man United, Chelsea και ξανά Arsenal στις αρχές του '15. Σίγουρα είναι καλή ομάδα γιατί κέρδισε μέχρι τώρα ομάδες της δυναμικής της ωστόσο αυτός ο μήνας αποτελεί crash test για τις δυνατότητές της. Η Arsenal έχει δείξει δυνατή στην έδρα της όπου ακόμα και στο 1-2 από τη United ήταν ανώτερη και ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία, τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες. Φέτος, η Arsenal υποδέχτηκε πάλι τη Southampton στην αρχή της χρονιάς για το κύπελλο και οι ''Άγιοι'' κέρδισαν με 1-2 σε ένα παιχνίδι που οι κανονιέρηδες είχαν σχεδόν τετραπλάσιες ευκαιρίες για γκολ. Δε νομίζω να ξαναδούμε τέτοιο σενάριο.

Υ.Γ.1: Όσο και αν δε μπορώ να προσεγγίσω τις κάρτες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παοκ, το 4.5 απόδοση να δεχτεί κάρτα ο Dominguez νομίζω ότι έχει αξία. ''Το αλάνι'' (αυτό σημαίνει Chori), όντας φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο και παίζοντας σε μια θέση όπου η μπάλα περνάει πολλές φορές από τα πόδια του, ενδέχεται να κάνει τα γνωστά φάουλ για να κόψει αντεπιθέσεις (που τιμωρούνται με κάρτα) ή ακόμα και αναπτύξει ένταση και νεύρα μέσα στο παιχνίδι αφού προβλέπεται ιδιαίτερα σκληρό και ο ρόλος του απαιτεί να είναι μέσα σε πολλές τέτοιες φάσεις. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ήταν παρών στο περσινό παιχνίδι της Τούμπας, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Υ.Γ.2: Θα ήθελα να καλωσορίσω στην παρέα μας τον Theo_Manos. Η Formula One αποτελεί ειδικότητά του και θα μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις-εκτιμήσεις του για το επόμενο Gran Prix και βέβαια ότι άλλο στοιχηματικό προκύπτει. Ήδη η πρώτη του προσέγγιση για τον επόμενο πρωταθλητή είναι στον αέρα (δείτε την ΕΔΩ) και έπεται συνέχεια.                 




FT
(HT)
OLYMPIACOS FC - PAOK FC:  
PAOK OVER 3.5 CORNERS  
Stoiximan 2.15 
1
(1)
ARSENAL - SOUTHAMPTON:  
1  
Stoiximan 1.80 
1-0
(0-0)


ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ
ALEJANDRO DOMINGUEZ        ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΡΤΑ     Stoiximan 4.50

Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου