powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΝΙΚΗΤΗΣ AUSTRALIAN OPEN!

Καλησπέρα σε όλους! Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 13/1 ξεκινάει το πρώτο ημερολογιακό Grand Slam στην Μελβούρνη που δεν άλλο από το περίφημο Αυστραλιανό Όπεν. Όπως διαπιστώσατε και από τον τίτλο της ανάρτησης θα προσπαθήσω να προσεγγίσω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια το ποιος μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής για το 2014, κυνηγώντας μια φαινομενικά έκπληξη, η οποία αν επαληθευτεί θα μας πληρώσει πολύ καλά.


Το μεγάλο φαβορί σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες για την κατάκτηση του τίτλου είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος έχει κατακτήσει τέσσερις φορές στο παρελθόν την πρώτη θέση στη διοργάνωση. Η πρώτη ήταν το 2008 και ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις το 2011, το 2012 και το 2013. Το Αυστραλιανό Όπεν είναι το πιο επιτυχημένο Grand Slam για τον Τζόκοβιτς και φέτος θα επιδιώξει για τέταρτη συνεχόμενη φορά να κατακτήσει το τρόπαιο. Δεύτερο μεγάλο φαβορί ο Ράφαελ Ναδάλ, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. Μετά την περασμένη εκπληκτική του χρονιά ο Ισπανός θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που είχε κάνει το 2009, όταν και κατέκτησε για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του το τρόπαιο στην Αυστραλία, έπειτα από πέντε σετ, σε εκείνο τον αλησμόνητο τελικό απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ.


Ό,τι και να πω για τους παραπάνω τενίστες είναι λίγο. Τρομακτικές τενιστικές αρετές εκατέρωθεν και πνευματικό επίπεδο το οποίο αγγίζει την τελειότητα εντός του γηπέδου. Πολύ πιθανό ο ένας από τους δυο να είναι ο πρωταθλητής στην Αυστραλία στα τέλη του μήνα, αλλά όπως ανέφερα και πιο πάνω θα κυνηγήσω μια έκπληξη για φετινό πρωταθλητή. Κάποιον τον οποίο να μπορεί να κερδίσει τουλάχιστον τον ένα εκ των δύο κορυφαίων τενιστών αυτή τη στιγμή ή ακόμα και τους δυο, ανάλογα με την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Ποιος όμως θα μπορούσε να αποκλείσει Τζόκοβιτς ή Ναδάλ ή και τους δυο μαζί..?? Πάμε δια της ατόπου, λοιπόν...


Απάντηση πρώτη και αυτονόητη από πολλούς είναι ο μεγάλος Ρότζερ Φέντερερ. Τέσσερις φορές στο παρελθόν ο Ελβετός μαέστρος έχει κατακτήσει το Αυστραλιανό Όπεν. Ανεπανάληπτη τεχνική κατάρτιση, ίσως ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών και αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους που έχει γνωρίσει ποτέ το άθλημα. Πιστεύω όμως ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στα τρία νικηφόρα σετ τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Ο 33χρονος πλέον Φέντερερ δεν έχει τις φυσικές αντοχές του Ισπανού και του Σέρβου, οι οποίοι είναι 27 και 26 χρόνων αντίστοιχα και σε ένα μαραθώνιο τένις όπως είναι τα Grand Slam, δεν νομίζω ότι μπορεί κερδίσει το τρόπαιο. Θα χαρώ πάντως δεόντως σε περίπτωση που με διαψεύσει!


Απάντηση δεύτερη είναι ο Άντι Μάρει. Ο Μάρει μετά την κατάκτηση του Wimbledon την περασμένη χρονιά έκανε εγχείριση στην πλάτη και δεν έχει επανέλθει ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του. Μάλιστα δήλωσε ο ίδιος ότι δεν περιμένει να κατακτήσει το Αυστραλιανό Όπεν και την αστάθεια του την έδειξε την προηγούμενη βδομάδα στο Κατάρ, όταν και αποκλείστηκε μόλις στο δεύτερο γύρο, παίζοντας κακό τένις. Από την άλλη μεριά οι Τσόνγκα Νο10, Μπέρντιχ Νο7, Βαβρίνκα Νο8 και Φερέρ Νο3 είναι πολύ καλοί τενίστες οι οποίοι πιάνοντας την καλύτερη τους απόδοση θα μπορέσουν να φτάσουν μέχρι και τον τελικό ή ένα βήμα πριν από αυτόν. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι μπορούν κερδίσουν το τρόπαιο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Αυτός που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος και ενδεχομένως να σηκώσει και το τρόπαιο κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. Θεωρώ ότι είναι ο μοναδικός ο οποίος θα μπορούσε να σπάσει το μονοπώλιο των Ναδάλ και Τζόκοβιτς στους Grand Slam τίτλους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο Αργεντίνος, Νο5 στον κόσμο φιλοδοξεί στο τέλος του 2014 να είναι μέσα Top3 των κορυφαίων τενιστών. Μεγάλο του όπλο είναι το δυνατό του σερβίς όπως και το πανίσχυρο forehand που διαθέτει. Ψηλός, δυνατός και για το ύψος του αρκετά γρήγορος μέσα στο court. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την κλήρωση, αλλά όπως και να έχει αν είναι στοιχειωδώς σοβαρός ο Ντέλπο έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει τους πρώτους γύρους στο τουρνουά. Στη συνέχεια, πρέπει να δείξει πνευματικά ώριμος για να αναμετρηθεί με τους κορυφαίους τενίστες. Ανταγωνιστικότατος τις περισσότερες φορές με Ναδάλ και Τζόκοβιτς 4 νίκες - 8 ήττες με Ναδάλ, 3 νίκες - 11 ήττες απέναντι σε Τζόκοβιτς. Όσες φορές έχει χάσει πρέπει να ιδρώσει πολύ ο αντίπαλος του προκειμένου να τον αποκλείσει και να παίξει πολύ καλό και ποιοτικό τένις. Ο Ντελ Πότρο προετοιμάζεται αρκετό καιρό για το μεγάλο τουρνουά της Αυστραλίας και ελπίζω να πετύχει ότι κατάφερε το 2009 στο US Open όταν και πέτυχε να κερδίσει το μοναδικό Major τίτλο μέχρις στιγμής στην καριέρα του, αποκλείοντας σε ημιτελικό και τελικό Ναδάλ και Φέντερερ αντίστοιχα. Η σκληρή επιφάνεια είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Αργεντίνου, ευνοώντας τα πανίσχυρα groundstrokes που εξαπολύει. Ας μην μακρηγορήσω άλλο... Τα μεγάλα φαβορί το ξαναλέω είναι Τζόκοβιτς και Ναδάλ με αποδόσεις περίπου στο 2.00 και 3.50 αντίστοιχα για την κατάκτηση του τροπαίου. Αν και μεγάλος θαυμαστής των δυο προαναφερθέντων δεν θα παίξω με το συναίσθημα και θα ρισκάρω, προτείνοντας νικητή του Αυστραλιανού Όπεν τον κορυφαίο Αργεντίνο τενίστα, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο οποίος σε περίπτωση που τα καταφέρει μας πληρώνει την ωραιότατη απόδοση της τάξεως του 15.00!

WINNER AUSTRALIAN OPEN

JUAN MARTIN DEL POTRO        Stoiximan 15.00



CaptaiN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου