powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!!

Χαίρετε κύριοι! Επιτυχημένη η πρώτη εντός έδρας εμφάνιση του Huub Stevens με τη Stuttgart, αφού η ομάδα του Ολλανδού κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι λέει το τελικό 1-0. Πολύ εύκολα επίσης επιβεβαιώθηκε και το over 1.5 goals στο παιχνίδι της Λεωφόρου, σε ένα ματς όπου αρχικά είχα στο μυαλό μου για over 2.5 στην εξαιρετική απόδοση του 2.00 αλλά τελευταία στιγμή δίστασα. Δυστυχώς όμως Καράμπελας και Βύντρα μου χάλασαν το απόλυτο σε ένα ματς όπου η γηπεδούχος Espanyol είχε τριπλάσιες επικίνδυνες επισκέψεις στην αντίπαλη εστία και διπλάσια σουτ προς αυτήν. Επειδή όμως τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, το 0-0 ήταν αυτό που έμεινε στο τέλος και χάλασε το απόλυτο για χτες.

Από την άλλη, μπορεί τα στατιστικά να μην παίζουν μπάλα, ωστόσο αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα μας δίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις μελλοντικές μας κινήσεις. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Napoli. Γνωρίζετε την άποψή μου για τη Napoli και όσοι την έχετε παρακολουθήσει δε θα μπορεί παρά να συμφωνείτε. Ο Benitez έχει φτιάξει ομάδα που παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο με έμφαση στις πλαγιοκοπήσεις και χαφ που πατάνε περιοχή και σκοράρουν. Ο Higuain έχει βρει ρόλο στην ομάδα και είναι εξίσου δημιουργός όσο και εκτελεστής. Βγαίνει πολύ καλά εκτός περιοχής υποδεχόμενος σωστά τη μπάλα και σπάζοντάς τη δεξιά και αριστερά στα χαφ που έρχονται με φόρα στην πλάτη της άμυνας. Όλα αυτά βεβαίως φαντάζουν κινέζικα ή ανούσια για πολλούς, αλλά είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Ο τρόπος που διαβάζεις και προσεγγίζεις το στυλ παιχνιδιού μιας ομάδας εγγυάται το κέρδος σε βάθος χρόνου. Που κολλάνε τα στατιστικά με όλα αυτά? Στο τελευταίο της παιχνίδι η Napoli υποδεχόμενη την Porto έφερε αναπάντεχη ισοπαλία 2-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, πληρώνοντας ουσιαστικά την αστοχία της και στα δυο παιχνίδια. Ειδικά στο δεύτερο, και ενώ το σκορ ήταν 1-0 έχοντας ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, έχασε τρομερές ευκαιρίες να διπλασιάσει και να τριπλασιάσει τα τέρματά της, και στο 69' και 76' σε δυο ανύποπτες φάσεις βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2. Η ουσία όμως είναι ότι και σε αυτό το παιχνίδι είχε 27 τελικές έναντι 10 των Πορτογάλων με 12-3 τα shots on target και man of the match τον Fabiano, goalkeeper της Porto (δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ). Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η Napoli δεν περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, απλά κάποιες άτυχες στιγμές και αναμένω και σήμερα να παίξει το ίδιο καλά απέναντι στη Fiorentina και εμείς να πληρωθούμε αυτό το 1.75 που ήταν 1.85 δυο μέρες πριν. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε και τα 2-3 σύνολο γκολ αφού οι φιλοξενούμενοι είναι μια ομάδα με πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και αν σκοράρουν θα το κάνουν το πολύ μια φορά.

Τέλος, από την Ιταλία μεταφέρομαι στην Ισπανία όπου δε θα μπορούσα να μη μπω στον πειρασμό και να ασχοληθώ με το  el clasico. Φέτος βλέπω μια Real πολύ σοβαρή που επιτίθεται αλλά και αμύνεται εξίσου σωστά (δείγμα της δουλειάς του Anceloti) και παίχτες οι οποίοι διψούν για διάκριση. Αντίθετα στη Barcelona ο Martino δεν έχει μπει ακόμα στη φιλοσοφία της ομάδας και οι παίχτες του δείχνουν κορεσμένοι και χωρίς κίνητρο. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να ξαναδώσεις κίνητρο σε παίχτες που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους και μάλιστα παραπάνω από μια φορά, ωστόσο αυτό είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι που από μόνο του αποτελεί κίνητρο για τον οποιονδήποτε. Η Barcelona φέτος έχει αμυντικά κενά τα οποία προκύπτουν κυρίως από την χειρότερη (σε σχέση με άλλα χρόνια) κυκλοφορία της μπάλας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αντίπαλο να επισκέπτεται συχνότερα την εστία της. Αυτό είναι και η αχίλλειος πτέρνα της φέτος και απέναντι σε μια Real που δείχνει τόσο σοβαρή, θεωρώ ότι θα το πληρώσει. Βέβαια οι Μαδριλένοι θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 γκολ για να κερδίσουν σήμερα οπότε εναλλακτικά εκτός από τον άσσο μπορούμε να πάρουμε και τους γηπεδούχους να σκοράρουν τουλάχιστον δις. 

Αυτά για σήμερα, με το Ελληνικό πρωτάθλημα δε θα ασχοληθώ καθώς στα περισσότερα παιχνίδια το κίνητρο είναι μονόπλευρο και οι αποδόσεις πετσοκομμένες. Ραντεβού μεσοβδόμαδα με εμβόλιμες αγωνιστικές. Μακάρι να παρακολουθήσουμε ωραία ντέρμπι σήμερα καθότι το πρόγραμμα προσφέρεται για κάτι τέτοιο.  

Υ.Γ. Θυμίζω ότι η Napoli όλα τα δύσκολα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στην έδρα της (τρία για Champions League και δυο φορές τη Roma ένα για το κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα), τα κέρδισε όλα και τα περισσότερα εξ αυτών εύκολα (με μόνη εξαίρεση την Porto προχτές).    





FT
(HT)
SSC NAPOLI - AC FIORENTINA:  
1  
Stoiximan 1.75 
0-1
(0-0)
REAL MADRID - FC BARCELONA:  
1  
Stoiximan 2.25 
3-4
(2-2)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

FT
(HT)
SSC NAPOLI - AC FIORENTINA:   
2-3 GOALS  
Stoiximan 2.00 
0-1
(0-0)
REAL MADRID - FC BARCELONA:  
REAL OVER 1.5 GOALS  
Stoiximan 1.70 
3-4
(2-2)

Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου