powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ZENIT ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Χαίρετε κύριοι! Εβδομάδα προκριματικών Champions League και Europa League αυτή που διανύουμε με τις περισσότερες ομάδες να δίνουν παιχνίδια ζωής και θανάτου. Φανταστείτε πλήγμα, τόσο στο prestige όσο και στην τσέπη, ομάδων όπως Arsenal, Zenit, Leverkuzen, Porto, κλπ. σε περίπτωση αποκλεισμού από τους ομίλους του τσουλου. Όμοια και για ομάδες που στοχεύουν σε είσοδο στους ομίλους του Europa League. Τρία παιχνίδια ξεχώρισα από αυτό το τριήμερο φωτιά, ένα για κάθε μέρα, πάμε να τα δούμε ένα ένα με χρονική σειρά.   


Αρχή σήμερα, με το πιο αμφίρροπο ίσως από όλα τα ζευγάρια, Napoli - Athletic Bilbao. Δύσκολο παιχνίδι για προβλέψεις, τόσο σε αποτέλεσμα όσο και σε γκολ. Στη Napoli έχω ιδιαίτερη εκτίμηση από πέρυσι ακόμα, όταν και την ακολουθούσα αρκετά συχνά (ιδιαίτερα στην έδρα της) με τα ταμεία να είναι πολλά. Με παίκτες φωτιά από τη μέση και μπροστά (Dzemaili, Hamsik, Inler, Mertens, Callejon, Insigne, Higuain και βεβαίως το φετινό απόκτημα από τη Swansea, Michu) δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Το ρόστερ της είναι ρόστερ ομάδας που πρωταγωνιστεί στο Champions League, αλλά δυστυχώς η κληρωτίδα την έφερε αντιμέτωπη με την εκπληκτική αρμάδα του Ernesto Valverde, Athletic Bilbao. Αν και οι Βάσκοι αποδυναμώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, παρ' όλα αυτά δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Αντίθετα, οι ομάδες του Valverde είναι καλοδουλεμένες με σφιχτή άμυνα και ξέρουν πως να παίρνουν αυτό που θέλουν μέσα στο γήπεδο. Μετρ της τακτικής και λάτρης της δουλειάς άλλωστε το ''μυρμήγκι''. Πολύ αμφίρροπο το σημερινό παιχνίδι, δύσκολο τόσο σε πρόβλεψη νικητή όσο και στο ποιος θα προκριθεί στους ομίλους. Αρκούμε σε στοίχημα με 2-3 σύνολο γκολ θεωρώντας πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι με έμφαση στην τακτική και προσοχή στην άμυνα εκατέρωθεν.  


Συνέχεια την Τετάρτη με τη Standard Liege να υποδέχεται την Ρωσική Zenit St Petersburg. Με τη νίκη των Ρώσων θα πάω σε αυτό το παιχνίδι και ο λόγος είναι απλός. Βλέποντας το παιχνίδι των Βέλγων με τον Παναθηναϊκό 15 ημέρες πριν, είδα μια ομάδα αγχωμένη με μετριότατο ρόστερ και σχεδόν μηδενικές ευκαιρίες σε εντός έδρας παιχνίδι. Οι πράσινοι έχοντας μικρομεσαίο ρόστερ, τουλάχιστον σε σχέση με τη Zenit και όχι μόνο, ήταν ανώτεροι στο Βέλγιο και καθαρά λόγω ατυχίας δεν έφυγαν με το διπλό. Ακόμα και στο παιχνίδι της Αθήνας όπου έχασαν, παρουσιάστηκαν πάλι καλύτεροι των Βέλγων και έχασαν λόγω δύο προσωπικών ενεργειών παικτών της Stadard. Σε καμία περίπτωση οι Βέλγοι δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους και εκεί στηρίζομαι στο να τους κοντράρω αύριο. Όταν μια ομάδα με το ρόστερ του Παναθηναϊκού έπρεπε να πάρει διπλό στο Βέλγιο, δε θα το κάνει μια Zenit που έχει στο ρόστερ της παίκτες όπως Garay, Arshavin, Faysulin, Javi Garcia (μεταγραφή από Man City), Shatov, Witsel, Danny, Kerzhakov, Rondon και βεβαίως Hulk. Σε όλα αυτά προσθέστε και τον Villas Boas στην άκρη του πάγκου και σκεφτείτε πως μπορεί αυτή η ομάδα να μην κερδίσει τη Standard Liege. Βέβαια στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν άχαστα, αλλά όλα οδηγούν προς το διπλό και τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να περνούν ανεκμετάλλευτες. 


Τέλος, για ακόμα μια φορά φέτος θα ακολουθήσω τον Παναθηναϊκό, όχι τόσο λόγω του ότι εμπιστεύομαι τους πράσινους (όπως έγραψα και πιο πάνω το ρόστερ τους είναι φτωχό και ανάξιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να σταθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (δεν μπορεί να θες να γυρίσεις παιχνίδι στην έδρα σου και να βάζεις αλλαγή τον Ντίνα...)), αλλά κυρίως διότι πιστεύω ότι η Midtjylland είναι και αυτή μικρομεσαία ομάδα που δεν έχει καμιά δουλειά στην Ευρώπη. Ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημά του και δε θα την πατήσει δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από ξυλοκόπους, όσο και αν ακούγετε ότι η Midjtylland είναι ανώτερη από τη Standard Liege. Αυτά είναι τρικ κυρίως του Αναστασίου για να αποφορτίσει τους παίκτες από το άγχος. Τι πάει να πει ανώτερη από τη Stadard? Είναι και οι δυο ξυλοκόποι με μικρή σημασία ποιος από τους δυο κόβει καλύτερα τα ξύλα... Άσσος λοιπόν για τον Παναθηναϊκό ελπίζοντας να μην έχουμε μια νέα Odense... 

Αυτά λοιπόν για το τριήμερο, ελπίζοντας να μπούμε με το δεξί στα Ευρωπαϊκά κουπόνια. Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε!       





FT
(HT)
SSC NAPOLI - ATHLETIC BILBAO:  
2-3 GOALS  
Stoiximan 2.00 
1-1 
(0-1)
STANDARD LIEGE - FC ZENIT:   
2  
Stoiximan 2.05 
0-1 
(0-1)
PANATHINAIKOS FC - FC MIDTJYLLAND:  
1  
Stoiximan 1.75 
4-1 
(3-1)

Ksaderfos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου